De grote Noordelijke cappuccino test

Het Feithhuis in Groningen maakt de beste cappuccino van Noord-Nederland. Dit blijkt uit de uitslag van de Grote Noordelijke Cappuccino Test 2017. In hartje Groningen, vlakbij de Martinitoren en de Grote markt is het Feithhuis gevestigd. Het Feithuis is een stadscafé en restaurant gevestigd in een prachtig monumentaal pand gedateerd uit de achttiende eeuw.

De test is uitgevoerd bij 60 cappuccino verkooppunten in Noord-Nederland. De cappuccino’s werden aan de hand van de bereidingswijze, smaakbeoordeling en presentatie beoordeeld.

Van zeer goed tot onvoldoende

De scores van de deelnemende cappuccino verkooppunten verschilden van bijna ondrinkbaar tot overheerlijk. Enkele deelnemers van de test scoorden onvoldoende doordat de cappuccino’s niet de juiste verhoudingen bevatten, of niet op je juiste wijze gepresenteerd werden.

Winnaar van de test

Emiel de Jong, barista bij het Feithhuis, wist de lekkerste cappuccino te bereiden. Het maken van een lekkere cappuccino is een grote passie voor Emiel. “Een cappuccino is net als Nederland, ieder deel draagt bij aan één mooi geheel. Ik ben erg blij dat wij deze prijs hebben gewonnen, het is voor ons een grote eer en een motivatie om ons elke dag opnieuw in het zweet te werken voor een heerlijke cappuccino.”

Top-5

Vele barista’s hebben hun uiterste best gedaan om de beste cappuccino op tafel te zetten, voor een heerlijke cappuccino in Noord-Nederland zijn de volgende koffiehuizen zeker een aanrader!

1 Feithhuis, Groningen

2 Bartista, Groningen

3 Pure, Groningen

4 Los Rosas, Zwolle

5 No. 25, Groningen