Groepen Onmogelijke Opdracht

Groepen onmogelijke opdracht

De eerste twee week van de opleiding Bedrijfskunde MER staat in teken van de onmogelijke opdracht met een prachtig doel, namelijk: zoveel mogelijk geld, goederen en goodwill inzamelen voor de voedselbank.

Dit jaar zijn er 40 groepjes samengesteld met elk een eigen onmogelijke opdracht. Hier is kort te vinden wat deze groepjes als opdracht hebben.

OO The Movie: deze groep brengt de OO-tiendaagse oogverblindend in beeld.

Regelen en Ritselen I en II: deze twee groepen dragen een grote verantwoordelijkheid, zij verzorgen de Grande Finale die op donderdag 21 september plaatsvindt bij de voedselbank stad Groningen.

Webbies: deze groep maakt het meest zichtbare OO-product, zij maken een facebook account en website en promoten deze op weergaloze wijze.

Geld, goederen en goodwill: dit team moet ervoor zorgen dat alles in financieel opzicht perfect verloopt, daarbij controleren en motiveren zij alle teams.

Naar Maastricht: dit team verzorgt een culinaire VIP-trip per zeer luxe auto naar Maastricht voor minimaal 2 cliënten van de Voedselbank Groningen. Hierbij moeten ze eerst nog naar Overijssel om daar een diner te regelen in een restaurant met tenminste 1 Michelin ster.

Het Rijke lied: dit muzikale team moet een zelf een lied componeren over het thema “ Rijkdom “.

Het feest van wachten: wekelijks zijn 600 gezinnen afhankelijk van de Voedselbank Groningen. Dit team gaat de wachtrijen bij de voedselbank iets aangenamer maken! Zij zorgen voor een onvergetelijke belevenis voor de mensen in de wachtrij.

Uithoudingsvermogen: vanaf woensdag 20 september 08:00 gaat dit team zweten! Zij gaan 30 uur onafgebroken sporten tegen de armoede.

Kraanwater bonus!: Deze groep moet zoveel mogelijk geld ophalen met kraanwater en acties.

De straat op!: in Groningen leeft 14% van de mensen onder de armoedegrens, dit maakt onze stad de “ armste stad “ van Nederland. Dit team gaat zorgen voor 600 nieuwe donateurs voor de VBSG.

Sales op niveau: deze groep gaat voor 1 grote klapper zorgen voor de voedselbank!

Groninger Armoede Debat: dit team zorgt voor een spraakmakend debat met daarbij diverse personen en hoopt dit op tv te kunnen uitzenden!

Documentaire: (over)leven in armoede: deze groep maakt een real life documentaire over een gezin dat wekelijks afhankelijk is van de VBSG.

Bedrijfskundig advies: de VBSG werkt met een team van vrijwilligers om 600 gezinnen te verzorgen. Deze groep gaat deze vrijwilligers helpen en gaat werken en denken met deze voedselbank. Wat kan er bijvoorbeeld anders om de operationele organisatie van de VBSG verder te optimaliseren.

Anti-armoede projecten I en II: de mensen in deze 2 groepen gaan individueel aan de slag. Zij hebben diverse opdrachten om de voedselbank maximaal te helpen.

Motoren van de VBSG: dit team gaat een onvergetelijke week voor de vrijwilligers van de VBSG verzorgen. Zij zorgen voor een afwisselend en aantrekkelijk programma voor de vrijwilligers.

Al het geld van de wereld: een interessante veilingmeester moet zorgen voor een klapper voor de voedselbank

Groninger Zaken: dit team opent een tijdelijke kledingzaak in Groningen met misschien wel een verbreding van hun assortiment.

Vrij.. hard werken: deze groep moet andere mensen buiten hun team ronselen om samen met hun vrijwilligerswerk te gaan doen. Dit team komt in actie en werkt hard en gevarieerd.

OO Promotie: deze groep gaat deels bijspringen bij andere teams om hen te coachen en helpen. Anderzijds gaan zij het OO onderwijs op een hoger niveau tillen.

Monsterlijk mooi: dit team heeft als opdracht om de mooiste taart te maken die bestaat en moeten dit aan ten minste 50 personen leveren.

50x levenslang: deze groep moet goed samenwerken, zij moeten er namelijk voor zorgen dat 50 kinderen van de VBSG een onvergetelijke belevenis krijgen.

Goodwill Plaza: dit team zorgt voor ten minste 10 beroepsbeoefenaren die kosteloos diensten/producten realiseren tijden de Grande Finale.

EKITD: deze groep zorgt voor de realisatie en verkoop van de OO Voedselbank krant en weten deze winstgevend aan de man te brengen.

De lekkerste: deze groep moet hun smaakpupillen goed laten werken! Zij moeten van ten minste 120 etablissementen systematisch de cappuccino testen.

Groninger roulette: dit team bedenkt een Ice bucket achtig concept om Armoede, Groningen en de Voedselbank op de kaart te zetten en donaties in geld of goederen te winnen.

OO The Party: deze groep organiseert op een mooie locatie in de Groningen een daverend feest die niemand zal vergeten.

Tour d’Hollande: dit team gaat Nederland doorkruisen op een fiets en andere met spierkracht aangedreven vervoermiddelen met in de fietstas echte Groningse producten.

Hamstereeeeeen!: dit team gaat volop hamstereeeeeen! Zij gaan zoveel mogelijk goederen verzamelen voor de voedselbank met het cijfer 100 als heilig getal.

Zij wel, wij niet?: terwijl meer dan 2000 mensen in Groningen onder de armoedegrens leven, wordt er dagelijks een enorme hoeveelheid eten weggegooid in de horeca. Dit team gaat er alles aan doen om dit te voorkomen.

Kinderen voor Ouderen: dit team organiseert een spetterend benefit optreden. Het optreden moet bestaan uit kinderen en ouderen met ook een nieuw lied die nog niet bestaat!

Voedselketen in de provincie: deze groep gaat de transport van goederen tussen voedselbanken onderzoeken en proberen maximaal te optimaliseren.

Maxima- de Zeecontainer: in Groningen kennen we ook een kledingbank. Dit team gaat daarvoor wat leuke dingetjes doen. Zij proberen hun maximaal te helpen met het leveren van goederen en vrijwilligerswerk.

Heitje voor een karweitje: deze groep biedt hun diensten aan voor wie dat maar wil, zij gaan de onderhandelingen in en helpen overal waar ze nodig zijn.

Storm bij de Voedselbank: deze groep gaat de ultieme aflevering van Jiskefet maken. Storm ( personage (red.)) is op staande voet ontslagen, hoe gaat hij zich redden? Je ziet het in Jiskefet!

De lip dub van de eeuw: dit team verzorgt een lip dub in de Marie Kamphuisborg over het thema armoede. Aan deze lip dub moeten diverse personen meewerken.

Voedselbank voor de geest: dit team is de rechterhand van Liesbeth Hovenkamp. Wat zij nodig heeft regelt dit team!

Het gras van het Noorderplantsoen: deze muzikale groep verzint twaalf nieuwe coupletten op dit nummer die over de VBSG gaan. Zij moeten de speelweide van het Noorderplantsoen vol krijgen en met hun dit “ nieuwe “ nummer zingen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.